fbpx

nieuwe wijken

Glasvezel voor iedereen!

De gemeente Helmond gaat er samen met e-Quest voor zorgen dat heel Helmond wordt voorzien van glasvezel. Uiterlijk 2021 moeten alle woningen aangesloten zijn op het netwerk van Glasvezel Helmond B.V..

Breedband Helmond heeft (als onderdeel van e-Quest) het glasvezelnetwerk in de wijken Rijpelberg, Brouwhuis en Stiphout gerealiseerd.

Wist je trouwens dat meer dan 50% van de bewoners van Stiphout heeft gekozen voor glasvezel en de diensten van Breedband Helmond? Daar zijn we als Helmonds bedrijf natuurlijk heel erg trots op! Gelukkig houdt het daar niet op en kunnen nu ook andere wijken gebruik gaan maken van de diensten van Breedband Helmond.

 

Bewoners van 't Hout kunnen zich aanmelden!

De bewoners van 't Hout hebben nu de mogelijkheid zich kosteloos in te schrijven voor de diensten van Breedband Helmond over glasvezel.  Aanmelden kan tot en met 12 december 2019! 

Indien je pas later de keus maakt voor een abonnement over glasvezel dan betaal je éénmalig minimaal €198,00 voor de aanleg van de glasvezel naar je woning toe. 

Na 14 december wordt geïnventariseerd wie zich aangemeld heeft voor een dienst en op basis van alle aanmeldingen gaat de aannemer van Glasvezel Helmond aan de slag. Zorg er voor dat jij ook aangesloten wordt door een abonnement af te nemen bij Breedband Helmond en voorkom dat je later met hoge kosten te maken krijgt.

Glasvezel Helmond heeft aangekondigt dat er een minimaal percentage van 25% behaald dient te worden om het project door te laten gaan.

 

Status wijken

Hieronder vind je een compleet overzicht van alle wijken in Helmond. Momenteel is het mogelijk om direct gebruik te maken van de diensten van Breedband Helmond in 3 wijken: Brouwhuis, Rijpelberg en Stiphout. Helmond Noord en Warande worden dit jaar nog aangesloten, Dierdonk volgt volgend jaar.

Op dit moment is het mogelijk om zonder meerkosten een glasvezelverbinding te krijgen op 't Hout. Schrijf je dus snel in vóór 12 december 2019. 

 

Helmond Noord en Warande

Het is de verwachting dat wij vanaf november de eerste bewoners kunnen aansluiten op de diensten van Breedband Helmond, hierin zijn wij afhankelijk van Glasvezel Helmond. Wij zullen je tijdig informeren over de voortgang van het project en de datum waarop je aangesloten gaat worden op de diensten van Breedband Helmond. 

 

Dierdonk

Info van Glasvezel Helmond:

Schouwing (aannemer komt langs bij mensen die een abonnement hebben afgesloten om te bekijken waar en hoe de glasvezel in de woning kan worden gebracht): vanaf 23 september.

Graafwerkzaamheden in de wijk en aansluiten woningen (voor mensen die een abonnement hebben afgesloten): december 2019 tot en met februari 2020.

 

Andere wijken

Glasvezel Helmond stelt geen planning beschikbaar voor andere wijken. Ook wij zijn niet op de hoogte van de volgorde van de wijken en wanneer deze aangesloten zullen worden.

Wij adviseren om je gegevens achter te laten zodat we direct contact met je kunnen opnemen als jouw wijk aan de beurt is. 

 

Wijken met glasvezel waar je direct lid kan worden

 • Brouwhuis
 • Rijpelberg
 • Stiphout

Wijk waar momenteel een vraagbundeling plaats vindt

 • 't Hout

Wijken waar de vraagbundeling afgelopen is

 • Helmond Noord
 • Warande 
 • Dierdonk

Wijken waar glasvezel ligt van Reggefiber (daar kunnen wij geen diensten leveren)

 • Brandevoort 

Wijken waar nog geen glasvezel ligt en waar nog geen planning van bekend is

 • Binnenstad
 • Helmond Oost
 • Helmond West

 

Wil je graag op de hoogte gebracht worden als de planning van jouw wijk bekend is? Laat dan hieronder je gegevens achter.