fbpx

Vrije modemkeuze

Wil jij liever een eigen modem gebruiken in plaats van onze apparatuur dan heb je daar twee opties voor. De meest eenvoudige is om ons modem in bridge mode te zetten. Daarmee zetten we de internetdienst uit op ons modem en neemt je eigen router de regie over. Op deze pagina lees je daar meer over. Dit is de meest eenvoudige manier om een eigen router te gebruiken voor de internet dienst in plaats van onze router.

Een tweede optie is wat complexer, dit betreft de vrije modemkeuze. Je dient over voldoende technische kennis te beschikken om dit in te kunnen stellen. Wij leveren in dat geval de FTU (Fiber Termination Unit) passief op. Dat betekent dat de glasvezel niet belicht wordt en je vanaf daar je eigen apparatuur dient te gebruiken. Dit los je op door een router te kopen met ingebouwde SFP om direct op glas te koppelen of je zet een mediaconverter in.

Op deze pagina lees je wat er allemaal bij komt kijken en welke instellingen je nodig hebt.

 

Je bent zelf verantwoordelijk voor je apparatuur

Aangezien wij de glasvezel passief opleveren hebben wij geen inzicht meer in de werking van de apparatuur. Wij kunnen niet bepalen of je eigen apparatuur geschikt is bijvoorbeeld. Daar dien je zelf goed onderzoek naar te doen. Wees jezelf er van bewust dat lang niet alle fabrikanten de software opties bieden die je nodig hebt om de apparatuur in te stellen voor vrije modemkeuze. Tevens dien je een keus te maken tussen een modem met SFP of dat je er een mediaconverter tussen gaat zetten.

Er zijn teveel merken en modellen op de markt om bij te houden. Daarom kiezen wij zelf onze leveranciers uit en kunnen we een bepaalde kwaliteit garanderen. Met vrije modemkeuze is dat voor ons niet mogelijk.

We verwijzen je graag naar de leverancier van de apparatuur voor verdere ondersteuning en vragen. Daar kunnen wij je helaas niet bij helpen.

Breedband Helmond is niet verantwoordelijk voor de aanschaf van apparatuur die niet geschikt is voor vrije modemkeuze.

Het is niet mogelijk om andere mediaboxen te gebruiken dan diegene die geleverd worden door Breedband Helmond, deze staan buiten de vrije modemkeuze. De ondersteuning op de mediabox beperkt zich tot de werking van het TV platform. Voor de (stabiele) verbinding ben je zelf verantwoordelijk.

 

Wij kunnen geen service bieden op de diensten

Tevens kunnen wij geen ondersteuning bieden bij het instellen en beheren van de apparatuur, daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Op het moment dat wij de glasvezel passief opleveren dan zijn we niet meer in staat om service te verlenen op je verbinding. We hebben tenslotte geen zicht meer op de werking van de apparatuur.

Op het moment dat wij langs moeten komen om de verbinding te testen en het blijkt dat met onze apparatuur de verbinding wel werkt dan betaal je €39,00 voorrijkosten. Wij kunnen op afstand helaas niets voor je betekenen.

 

Benodigde instellingen

Hieronder vind je alle instellingen die je nodig hebt om de desbetreffende diensten in te stellen. Zorg ervoor dat je apparatuur aanschaft die hiervoor geschikt is.

 

Koppelen op glasvezel

Demarcatie: LC/APC connector

Let op!! Gebruik GEEN LC/PC connector, dit zorgt direct voor schade aan de glasvezel.

Koppelvlak: 1000BASE-BX-U

Golflengte: 1310 Nm TX / 1490 Nm RX

 

Dienst: Internet

Vlan: 1011 IP configuratie: DHCP

 

Dienst: IPTV (bridged)

Vlan: 1012 Dit lan moet gebridged worden naar een Vlan in het eigen lan. De mediaboxen moeten een untagged aansluiting krijgen in dat vlan.

 

Dienst: IPTV (routed)

(Nog) niet beschikbaar.

 

Dienst: Telefonie

Vlan: 1014 IP configuratie: DHCP

Verplichte dhcp opties: 121 (RFC3442)

De account gegevens voor telefonie zijn per klant verschillend en persoonlijk. Deze kunnen bij de klantenservice opgevraagd worden.

Let erop dat wij niet verantwoordelijk zijn voor misbruik van de SIP gegevens. Hou deze gegevens dus privé!

 

Benodigde passieve FTU

Wij adviseren om een daarvoor gemaakte passieve FTU te gebruiken om te kunnen koppelen op de glasvezel. Je kunt de passieve FTU bovenop je huidige FTU klikken.

 

Titanium of Element FTU 

Heb je nog een Titanium of Element FTU dan adviseren wij een ombouwset te gebruiken. De kosten hiervan zijn € 59,00 exclusief eventueel benodigd monteursbezoek (kosten hiervan zijn €99). Een monteur van Glasvezel Helmond inschakelen is wel ons advies om schade aan de glasvezel te voorkomen.

Dit kun je doen door contact op te nemen met ons.

 

Fibertwist FTU

Indien je een Fibertwist FTU hebt hangen dan zijn de kosten € 29,00. Een monteursbezoek is hierbij niet nodig.

 

Je bent ook hierin vrij om eigen passieve FTU's in te zetten. Let er wel op dat elke schade aan de glasvezel kan worden verhaald op jou. Dat risico is een stuk minder met de ombouwkits die door Genexis geleverd worden.

 

Alle voor- en nadelen van vrije modemkeuze

Er zijn zowel voor- als nadelen aan de vrije modemkeuze. Hieronder lees je er meer over;

 

Voordelen

* Volledig vrij in het kiezen van de (geschikte) randapparatuur

* Bij een overstap verandert je apparatuur niet, je moet natuurlijk wel de instellingen weer veranderen.

* Je hebt de mogelijkheid om apparatuur naar wens te vervangen.

 

Nadelen

* Je dient zelf de juiste apparatuur uit te zoeken

* Je dient te koppelen op een passieve glasvezel, SFP in modem of mediaconverter is noodzakelijk

* Uitgebreide technische kennis nodig om alles in te stellen

* Geen ondersteuning en garantie vanuit Breedband Helmond

* Voorrijkosten worden gerekend bij service (indien verbinding blijkt te werken)

 

 

Neem contact met ons op als je vrije modemkeuze wil

Technisch dienen wij een kleine aanpassing te doen om vrije modemkeuze voor jou mogelijk te maken. Neem daarom vooraf even contact met ons op zodat we alles gereed kunnen zetten en het moment van overstap naar vrije modemkeuze samen kunnen afstemmen.

 

Let erop dat wij gemachtigd zijn je diensten (al dan niet tijdelijk) af te sluiten indien blijkt dat je eigen apparatuur voor verstoringen zorgt aan het netwerk of bij andere klanten. Als het gebruik van eigen apparatuur zorgt voor enige schade bij Breedband Helmond of Glasvezel Helmond dan kunnen wij de schade bij jou in rekening brengen.

Breedband Helmond B.V.
Schootense Dreef 26
5708 HZ Helmond
T: 0492 200 000
klantenservice@breedbandhelmond.nl

© Copyright 2024 - Breedband Helmond