fbpx

 • Glasvezel Leefsamen

Verbonden met je naasten

Met Leefsamen blijf je veilig thuis wonen door inzet van slimme sensoren en sociale alarmering. Met de slimme sensoren in huis weet je dat je familie, vrienden of mantelzorger(s) worden gealarmeerd als dat nodig is. Dat geeft een gerust gevoel. Mensen gebruiken Leefsamen om uiteenlopende redenen, zoals: de wens om gerust en veilig thuis te blijven wonen met behoud van zelfregie, naasten die verder weg wonen maar wel een oogje in het zeil willen houden en het gevoel van rust en veiligheid bij thuiswonende ouderen. In samenwerking met de gemeente Helmond, brandweer en Leefsamen bieden wij je de unieke kans om via je glasvezelaansluiting 6 maanden gratis gebruik te maken van het basis abonnement. Je ontvangt ook de sensoren en de gratis installatie. Voor het gebruik van Leefsamen is een actieve glasvezelaansluiting van Breedband Helmond nodig.

 

Hoe werkt Leefsamen?

Het systeem alarmeert automatisch je mantelzorger of één of meerdere contactpersonen die je samen met je mantelzorger kan instellen. Indien je dit wenst, of indien je geen contactpersonen hebt, kan in noodgevallen ook een alarm naar een meldkamer gestuurd worden. Bij onderstaande gebeurtenissen alarmeert Leefsamen. Je ontvangt twee slimme rookmelders, een paniekknop, een bewegingsmelder en twee deurcontacten. Deze staan in verbinding met je naasten of indien gewenst ook met een lokale meldkamer. Gebeurt er iets met jou of je woning? Dan krijgen je naasten direct een melding en kunnen ze actie ondernemen. Gaat het alarm naar de meldkamer, dan komt er een beveiliger naar jouw woning.

 

leefsamen glasvezel helmond hoewerkthet

 

logos brandweer gemeentehelmond leefsamen glasvezel 3

 

 

 • Wanneer heb ik Leefsamen nodig?

  Leefsamen is voor mensen die ondersteuning willen bij het veilig zelfstandig thuis wonen. Het is ook bedoeld voor je familie, vrienden of mantelzorgers die hiermee een betere verbinding hebben met je.

 • Heb ik een glasvezelverbinding nodig voor de diensten van Leefsamen?

  Voor het gebruik van Leefsamen is een actieve glasvezelaansluiting van Breedband Helmond nodig.

 • Is er ook een koppeling met een zorgcentrale?

  Leefsamen onderzoekt of een dergelijke koppeling mogelijk is. Tijdens of na de proef informeert Leefsamen je over de mogelijkheden.

 • Vergoedt mijn zorgverzekeraar een deel van mijn abonnement?

  Dit verschilt bij per verzekeraar. Dit kunt je navragen bij je verzekeraar.

 • Waarom betaal ik na de proefperiode een abonnement?

  Aan de dienstverlening en het versturen van een alarm zijn kosten verbonden. De sensoren staan dag en nacht in verbinding met je sociale omgeving (bijvoorbeeld je familie, vrienden of mantelzorgers) en met de hulpdiensten.

 • Is mijn privacy gewaarborgd?

  Ja. Uw privacy is volledig gewaarborgd als je dit systeem gebruikt. De sensoren kunnen je niet zien of opnemen. Ze zijn er enkel om in een situatie waarin je hulp nodig hebt een alarm te versturen naar de mensen die uw zelf vertrouwt. Of naar de meldkamer die met jou toestemming bepaalde informatie met hulpdiensten deelt.

 • Mag ik Leefsamen aanvragen voor een huurwoning?

  Dat is geen enkel probleem. Alle woningcorporaties in Helmond zijn betrokken bij de aanleg van glasvezel. De diensten van Leefsamen mogelijk voor jouw woning.

 • Ik een vraag over mijn factuur van Leefsamen

  Mochten er vragen zijn over de facturering, dan verwijzen wij je door naar de klantenservice van Leefsamen.
  Je diensten worden namelijk rechtstreeks afgenomen bij Leefsamen.

  Je kunt bellen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur op 040-780 0641 of stuur een e-mail naar

 • Ik heb een service vraag

  Voor vragen of storingen verwijzen wij je door naar de klantenservice van Leefsamen.
  je diensten worden namelijk rechtstreeks afgenomen bij Leefsamen.

  Je kunt bellen op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur op 040-780 0641 of stuur een e-mail naar

 

 logos brandweer gemeentehelmond leefsamen glasvezel 2

 

Breedband Helmond B.V.
Schootense Dreef 26
5708 HZ Helmond
T: 0492 200 000
klantenservice@breedbandhelmond.nl

© Copyright 2024 - Breedband Helmond